Sleutels en cilinders

Slot of cilinder vervangen?

De term "slot vervangen" wordt meestal verkeerd gebruikt.
Even een verduidelijking:

  1. Het deurslot is het mechanisme wat in de deur is ingebouwd.
  2. De cilinder is het gedeelte waar de sleutel inpast en wat ronddraait.

 

Cilinder

De cilinder bepaald voor een groot gedeelte de beveiligingsgraad. De lengte van de cilinder is het belangrijkste van alles. Deze mag niet meer dan 2mm uitsteken aan de buitenzijde van de deur.

Cilinder, veiligheidscilinder, certificaatcilinder

Een gewone cilinder geeft geen extra beveiliging tegen inbraak maar doet wel wat hij moet doen namelijk de deur openen en sluiten.

Een veiligheidscilinder kan voorzien zijn van een boorbelemmering en tegen kerntrekken. Hierdoor kan de cilinder niet meer zo makkelijk worden uitgeboord of uitgetrokken worden.

Bij beide cilinders kunnen de sleutels bij de meeste doe-het-zelf zaken worden bijgemaakt.

Door het laten installeren van een certificaatcilinder wordt het bijmaken van een sleutel bemoeilijkt. Het bijmaken is enkel mogelijk met vertoon van het veiligheidscertificaat.

Gelijksluitend

Iedere deur kan voorzien worden van dezelfde cilinder zodat ze met dezelfde sleutel bediend kunnen worden. Zo kan de sleutelbos worden beperkt.
Er worden standaard 3 sleutels per cilinder geleverd. Door meerdere cilinders gelijksluitend te maken moeten er dikwijls geen sleutels worden bijgemaakt vermits er al voldoende geleverd worden.

Paniekfunctie

Een functie die weinig genomen wordt en toch bijzonder handig is. Dit zorgt ervoor dat ook al is er een sleutel aan de andere zijde van de deur ingestoken ze toch nog geopend kan worden. Heeft u uw deur per ongeluk laten dichtvallen met de sleutels aan de binnenkant er nog op, dan kan u met een andere sleutel toch nog binnen.

 

 

 

Het verloop van afspraak tot afwerking

1. U maakt een afspraak via het contactformulier

2. Wij komen bij u de situatie bekijken

3. U krijgt van ons een duidelijke offerte zonder verdere verplichtingen

4. Als u er een goed gevoel mee heeft keurt u de offerte goed

5. De werken worden in samenspraak met u ingepland

6. Alles wordt volgens de offerte en de gemaakte afspraken uitgevoerd